Free songs
Extra belasting betalen bij obesitas en overgewicht?

Alternatief obesitaks

Een obesitaks, vettax of snacktax lijkt praktisch onuitvoerbaar en is bovendien erg omstreden. Toch is het een feit dat de ziektekosten jaarlijks stijgen. Door allerlei medische apparatuur, medicatie en wetenschap leeft de mens veel langer. Dat is natuurlijk positief, de ziektekosten daarentegen zijn negatief. Er zal dus een manier bedacht moeten worden om de ziektekosten zo veel mogelijk te drukken. Het is dan ook van groot belangrijk de burger te wijzen op een gezonde levensstijl.

Nu is het natuurlijk niet zo dat iemand met een gezonde levensstijl ook altijd gezond is. Een ernstige ziekte kan iedereen overkomen en kan volkomen los staan van je levensstijl. Daarom is het gezegde ‘Baat het niet dan schaadt het niet’ hier dan ook goed van toepassing.

Bedrijven proberen de consument de laatste paar jaar dan ook steeds meer te informeren over een gezonde levensstijl. Bij diverse producten in de supermarkt is tegenwoordig een sticker met daarop ‘ik kies bewust’ te lezen. Het stickertje zou hierbij aangeven dat het om een gezond product gaat.

Ook geven werkgevers hun werknemers tegenwoordig vaak de kans om tegen een gereduceerd tarief te sporten. Sommige bedrijven hebben zelf een eigen ruimte waarin men kan sporten. Een win-win situatie, want bij veel bedrijven die deze mogelijkheid bieden gaat het ziekteverzuim omlaag.

Filmpje sporten op je werk